Εικόνα

Βίγκαν ομελέτα με ρεβυθάλευρο

Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως, αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα. Λάθος! Πολύ λάθος!
Αν ρωτήσεις τον κύριο γούγκλη για vegan omelette θα σου σερβίρει 659.000 ομελέτες χωρίς ίχνος αυγού.

Βολικό φαγάκι και γρήγορο η ομελέτα, και όταν έγινα βίγκαν δεν ήθελα να χάσω αυτή την ευκολία. Διάβασα λοιπόν μπόλικες από τις συνταγές (ομολογώ πως δεν διάβασα και τις 659.000) και είδα ότι οι περισσότερες φτιάχνονται είτε με ρεβυθάλευρο, είτε με τόφου. Το ρεβυθάλευρο, είναι σαφώς πιο οικονομικό, και πιθανότερο να βρίσκεται στο ντουλάπι.

Bonus track: η δυνατότητα να έχουμε και την γεύση του αυγού! Βίγκαν ομελέτα χωρίς αυγό, αλλά με γεύση αυγό. Ποιο είναι το μυστικό; Το μυστικό λοιπόν για τη γεύση αυγού είναι το kala namak, δηλαδή το μαύρο αλάτι Ιμαλαΐων.

Πάμε να δούμε όλα τα υλικά

  • 1/3 φλ. ρεβυθάλευρο (1/3 φλ είναι σαν 2 «αυγά»)
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 1/4 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
  • λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
  • 1/4 κ.γ. μαύρο αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1/3 φλ + 2 κ.σ. γάλα σόγιας, ή νερό
  • λάδι για το τηγάνι
  • διάφορα λαχανικά τις αρεσκείας σας (στις φωτογραφίας χρησιμοποίησα πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι, μπρόκολο και κουνουπίδι και μαϊντανό για γαρνιτούρα)

H εκτέλεση απλή, όπως αρμόζει σε μια ομελέτα

Φτιάχνοντας τη βιγκνομελέτα

Φτιάχνοντας τη βιγκνομελέτα

  • Κόβουμε τα λαχανικά που θέλουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι να σωταριστούν.
  • Παράλληλα σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά, για να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός (πιο παχύρρευστος από ότι αν είχατε χτυπήσει αυγά).
  • Απλώνουμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά και μετά ή τη διπλώνουμε ή τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί για μερικά λεπτά ακόμη.

 

βιγκανομελέτα2Η συνέχεια στο πιάτο μας, αφού πασπαλίσουμε με λίγο μαϊντανό, και φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι. Εγώ προσθέτω λίγο ακόμα κάλα νάμακ από πάνω αλλά αυτό είναι θέμα γούστου.

Άντε και καλή μας όρεξη που δεν μας λείπει 😉

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Βίγκαν ομελέτα με ρεβυθάλευρο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s